Online tečajevi

TEČAJEVI ZA DJECU
TEČAJEVI ZA ODRASLE
PRIPREMNI TEČAJEVI ZA MEĐUNARODNE DIPLOME
TEČAJEVI HRVATSKOG JEZIKA

Hvala što ste pokazali interes za upise u SOVU.
Upisi su u tijeku u sve tečajeve!

U ponudi online tečajeva nudimo individualne ili grupne tečajeve engleskog, njemačkog, španjolskog, talijanskog i francuskog jezika za sve uzraste.

Sve što vam je potrebno je:

  • stolno/prijenosno računalo, tablet ili mobitel
  • pristup internetu
  • ugrađeni zvučnik ili slušalice s mikrofonom

Jedina razlika između nastave u učionici i online nastave
je to što se polaznici i profesor/ica ne nalaze u istoj prostoriji.
Tečaj se održava s našim profesori(ca)ma stranih jezika uživo online,
a ne preko unaprijed snimljenih predavanja.

Kako se mogu upisati? Ako želiš upisati početnički tečaj, možeš se odmah upisati online ili na našoj referadi u Varšavskoj 14. Ako se prvi put upisuješ u tečaj u SOVI, prije upisa u viši stupanj se moraš testirati. Nudimo online testiranje, testiranje na zahtjev na našoj referadi i razredbene ispite po osnovnim školama gdje održavamo nastavu tjedan dana prije početka tečaja.

Gdje mogu vidjeti raspored održavanja nastave? Raspored nastave za tečajeve za djecu, raspored nastave za tečajeve za odrasle. Termini svih online tečajeve su navedeni kao 12:00, ali će se održavati u terminu koji će odgovarati svima u grupi.

Kolika je cijena tečaja? Cijena tečaja ovisi o vrsti i razini tečaja. Cijene tečaja, načine plaćanja i popuste možete pronaći ovdje.

Gdje mogu kupiti knjige? Udžbenike i radne bilježnice možete kupiti na našoj referadi. Plaćanje na referadi je moguće samo gotovinom.
Knjige također možete naručiti putem e-maila sova@sova.hr, ako ste upoznati s nazivom tečaja koji pohađate (nastavljate prethodni tečaj ili ste položili razredbeni ispit). Uplatnice za knjige poslat ćemo vam povratno na mail.  Knjige će vas čekati na prvom satu nastave ili ih možete preuzeti pouzećem/virmansko plaćanje u kojem slučaju se cijena knjiga uvećava za iznos poštarine od 35,00 kn.

Nudite li tečajeve osim navedenih u rasporedu? Ako ste zainteresirani za stupanj ili jezik koji nije naveden u rasporedu, javite nam se na sova@sova.hr

Što je CEFR/ZEROJ? Common European Framework of Reference for Languages ili Zajednički europski referentni okvir za jezike. Svaki stupanj(npr. A2) se sastoji se od 2-4 modula(npr. A2.1) pri čemu se završni modul naziva stupnjem (npr. A2.2=A2, B1.4=B1). Svaki naš tečaj odgovara jednom CEFR modulu, odnosno stupnju.

O ONLINE TEČAJU

  • 70 školskih sati nastave u grupi s do 9 polaznika
  • mogućnost ponavljanja gradiva i nadoknade eventualnih propuštenih sati u virtualnoj učionici
  • svjedodžba s pravom javnosti (upis u e-radnu knjižicu) za svaki položeni stupanj
  • svi naši profesori imaju sveučilišne diplome i dugogodišnje radno iskustvo
  • svi programi i diplome usklađene su s Europskim standardima i CEFR-om/ZEROJ-em

SVE SE ODVIJA U VIRTUALNOJ UČIONICI
s integriranim softwarom za video poziv – kompletna komunikacija između profesora i polaznika ( zadaća, materijali za nastavu) bez potrebe da se bilo što dodatno instalira.

KVALITETA NASTAVE
Virtualne učionice se nalaze na platformi Moodle kojom se služe škole i sveučilišta u Hrvatskoj i šire, međuostalim i Učiteljski fakultet u Zagrebu, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zdravstveno veleučilište Zagreb, Massachusetts Institute of Technology i University of St Andrews.
Platforma se nalazi na našem serveru, kao i integrirani software za videopozive BigBlueButton. Time je garantirana stabilna, pouzdana veza bez problema zbog prekoračenja limita servera kao sa Skypeom i Zoomom.

DETALJNE UPUTE ZA KORIŠTENJE
se dobivaju na početku tečaja – profesori vode polaznike kroz proces a naša korisnička služba je dostupna za sva dodatna tehnička pitanja.

UDŽBENICI
su prilagođeni za online nastavu i nude dodatne online interaktivne materijale.

NADOKNAĐIVANJE PROPUŠTENOG SATA
je lakše nego ikad. Polaznik ima uvid u gradivo propuštenih sati nastave te može pristupiti svim vježbama i zadacima.

PRAĆENJE AKTIVNOSTI I NAPRETKA POLAZNIKA
preko virtualne učionice koja ima i kalendar s rokovima za predaju zadaća i datumima ispita o kojima polaznici i dodatno dobiju mail s podsjetnikom.

USVAJANJE GRADIVA
je pregledno i time lakše – uvijek se može pristupiti prethodno obrađenim zadacima, ponoviti ih i tako bolje naučiti.

POLAZNIK IMA VLASTITI KORISNIČKI PROFIL
koji izrađuje SOVA pri početku nastave, a lozinku polaznik sam bira pri prvom spajanju.

NIJE VAŽNO GDJE STANUJE
jer učiti možete  iz sigurnosti vlastitog doma bez obzira na udaljenost i lokaciju.