Upute za zaštitu od coronavirusa – profesori

UPUTE I MJERE ZAŠTITE OD NOVOG CORONAVIRUSA – COVID-19

ZA PROFESORE I DJELATNIKE SOVA ŠKOLE ZA STRANE JEZIKE I UČILIŠTA

1. Prilikom ulaska u prostoriju, molimo vas, nosite masku i dezinficirajte ruke dezinfekcijskim sredstvom koje se nalazi na ulazu u naše prostorije.

2. Zamolite polaznike I posjetitelje da obavezno potpišu izjavu na ulazu u prostorije Sove, kojom dokazuju da nemaju simptome bolesti COVID-19 (kašalj, temperaturu i sl.) te ubilježe ime i prezime, datum i broj mobitela.

3. Održavajte razdaljinu od 1,5 m kod kontakta s drugim osobama.

4. Ako se u referadi SOVE nalazi više od 3 osobe (osim djelatnika SOVE), molimo, zamolite ostale da pričekaju u hodniku ispred referade.

5. Ako kojim slučajem, UNUTAR DVA TJEDNA OD KONTAKTA S POLAZNICIMA I DJELATNICIMA SOVE, dobijete saznanje o oboljelima ili sumnjate da ste stupili u kontakt s oboljelima od COVIDA 19 – vi ili vaši bližnji ili putem trećih osoba- OBAVIJESTITE REFERADU putem e-maila: referada@sova.hr ili na broj telefona 01/4830-570.

U tom slučaju, izolirajte se na preporučeno razdoblje od dva tjedna i suzdržite se od dolaska u prostorije SOVE.

6. Potaknite polaznike na nošenje zaštitnih maski

7. Redovito prozračujte prostoriju u kojoj se održava nastava i ako vremenske prilike dopuštaju, ostavite prozore otvorenima za vrijeme nastave

8. Sovine prostore redovito dezinficiramo i prozračujemo, kao i sanitarne čvorove – molimo sve djelatnike da ostave prostorije u stanju kakvima su ih zatekli i zamole polaznike da eventualne otpatke odbace u za to predviđene koševe za smeće

9. Molimo, suzdržite se od konzumacije jela i pića u učionicama te, ako je nužno potrebno, konzumirate ih u za to predviđenim prostorima (kuhinja) ili izvan Sovinih prostorija

10. U slučaju da polaznik ne dolazi na nastavu najmanje triput zaredom, informirajte se o razlogu nedolaska polaznika (kod roditelja/skrbnika ili ostalih polaznika) te prijavite nam ako postoji sumnja u virusno oboljenje (razvoj bolesti, karantena, sumnja u razvoj bolesti) na mail: referada@sova.hr

11. Pridržavajte se osnovnih mjera zaštite prema preporukama HZJZ-a:

 • Često perite ruke sapunom i vodom ili koristite jednokratne maramice na alkoholnoj bazi,
 • Kad kašljete i kišete prekrijte usta i nos maramicom ili savijenim laktom, maramicu odmah bacite u zatvorenu kantu i operite ruke ili obrišite maramicom na alkoholnoj bazi
 • Nošenje kirurške maske može pomoći smanjenju širenja nekih respiratornih bolesti.
 • Održavajte razdaljinu kod kontakta s drugim osobama
 • Održavajte razdaljinu (barem jedan metar) između sebe i drugih osoba, posebno onih koji kašlju, kišu ili imaju temperaturu.
 • Izbjegavajte dodirivanje očiju, nosa i usta, pogotovo kada ruke nisu oprane.
 • Ako imate temperaturu, kašalj i otežano disanje, što prije potražite liječničku pomoć.
 • Ako imate blage respiratorne simptome, primjenjujte osnovnu higijenu ruku i respiratornu higijenu te ostanite kod kuće dok se ne oporavite, ako je moguće.
 • Ako imate respiratorne simptome (kašalj, curenje nosa, kratkoću daha) i/ili povišenu temperaturu, obvezno nazovite telefonom svog liječnika ili nadležnog epidemiologa.
 • Prakticirajte opće higijenske mjere nakon kontakta sa životinjama i životinjskim proizvodima.
 • Izbjegavajte konzumiranje sirovih i termički nedovoljno obrađenih namirnica životinjskog porijekla
 • Sa sirovim mesom, mlijekom ili drugim namirnicama životinjskog porijekla postupajte pažljivo, kako biste izbjegli križnu kontaminaciju s nekuhanom hranom, prema dobrim praksama sigurnosti pripreme hrane.

Vidimo se na jesen!

Voli vas vaša Sova

Ažurirano: 09.07.2020.

Povratak